CDC A LA PREMSA

EN AQUEST ESPAI ES RECULLEN ALGUNES PUBLICACIONS SORGIDES A PARTIR DE LES ACCIONS DE COORDINACIÓ DIGITAL EN LLUITA:

Tens algun contacte de premsa o entitat a qui vols que informem?, omple el formulari anònim i contactarem.

El Periódico - Els coordinadors digitals denuncien que estan “al límit”.

21.03.2024. En l’últim any i mig han mantingut moltíssimes reunions i a la plataforma de coordinadors digitals –que reuneix 1.300 dels 2.100 docents responsables dels ordinadors als centres educatius catalans– donaven per fet que la resolució del conflicte era a prop. 

Enllaç a la notícia (CAT) aquí

Enllaç a la notícia (CAST) aquí

Enllaç a l'article en pdf (CAST) aquí

Diari Ara - No queden ordinadors per als instituts: denuncien que ja no n’hi ha per als alumnes nous ni per fer reparacions. 

18.10.2023. Els centres asseguren que ja hi ha molts estudiants sense equip, tot i que el departament diu que hi ha “estoc suficient”. 

Enllaç a la notícia aquí

Enllaç a l'article en pdf aquí

El Periódico - Los institutos catalanes no repondrán ordenadores estropeados: "Quien no tenga portátil, usará papel.

18.10.2023. La noticia llegó a principio de curso y no sentó precisamente bien: los ordenadores para primero de ESO en los no pocos centros educativos catalanes que todavía no disponían de ellos no llegarían antes del tercer trimestre del curso 23-24.

Enllaç a la notícia aquí

Enllaç al PDF aquí

El Periódico - La inexistent figura de l'informàtic escolar llasta la digitalització del sistema educatiu

28.04.2023. Els docents que exerceixen de coordinadors digitals assumeixen com poden les milers d’incidències derivades del desembarcament d’ordinadors

Enllaç a la notícia (CAT) aquí

Enllaç a la notícia (CAST) aquí

Enllaç a la notícia en imatge aquí

Recordeu que aquesta notícia serà publicada a l'edició en paper de dissabte 29 d'abril de 2023

El Periódico - Las competencias básicas de 4º de ESO se harán por primera vez con los portátiles de los alumnos

21.04.2023 Nuevo episodio en el baile de informaciones sobre las pruebas de competencias básicas de este curso. A pocos días de que se organicen, los centros han recibido una última noticia: los exámenes de cuarto de la ESO se realizarán los días 3 y 4 de mayo en un formato híbrido, según ha podido saber este diario. Los estudiantes deberán descargárselos en PDF en sus ordenadores portátiles -un PDF que los centros recibirán a las ocho de la mañana del mismo día- y los contestarán con papel y boli. 

Enllaç a la notícia aquí

Catalunya Radio (POPAP) - Els coordinadors digitals de les escoles, col·lapsats pels problemes tècnics

11.04.2023 Els coordinadors digitals dels centres educatius catalans, docents que gestionen la transformació digital d'aquests centres, s'han unit per denunciar que estan a punt del col·lapse, per la quantitat de tasques tècniques que han de fer i que no els pertocarien. Mariola Dinarès parla amb Edith Garcia, portaveu de Coordinació Digital de Catalunya en Lluita, i amb Joan Cuevas, director general d'Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües del Departament d'Educació, que explica que són conscients de la problemàtica i destaca els punts que s'estan resolent, sobretot pel que fa al manteniment diari. 

Enllaç a l'entrevista web de Catalunya Ràdio aquí

Enllaç directe a l'àudio aquí

Ràdio Estel - Tecnopèdia amb Pau Font - La digitalització a les escoles

29.03.2023 La cursa per a la digitalització de la societat és ferotge. Per això, l'ús de la tecnologia a les escoles és imprescindible perquè els alumnes tinguin eines a l’abast per ser competents tecnològicament. Però què passa als centres educatius? Existeix l'estructura necessària per a fer front a la digitalització a les escoles? 

Enllaç a la notícia aquí

Enllaç directe al podcast aquí

El Periódico - Caída masiva del wifi en las escuelas e institutos catalanes

08.02.2023  Centros de primaria y secundaria denuncian problemas para conectarse a la red -y poder dar clase- por una incidencia técnica generalizada

Enllaç a la notícia aquí

Cadena SER - Minut 14:28

15.01.2023  A l’informatiu de diumenge “Hora 14” de la Cadena SER es va fer pública la situació dels Coordinadors Digitals de Catalunya. Podeu escoltar-ho a partir del minut 14:28.

Enllaç al noticiari aquí

Tall concret: aquí

El diari de l'Educació - Avaluació d'un llarg primer trimestre 

14.12.2022  Arribem al final d’un trimestre que ha estat excepcionalment llarg i és l’hora de poder fer l’avaluació d’algunes innovadores mesures que ha engegat el Departament d’Educació a les escoles catalanes. 

Enllaç a la notícia aquí

Social.cat - Els coordinadors digitals dels centres educatius denuncien la manca de compensació econòmica i horària

13.12.2022 Es tracta de docents que compatibilitzen la tasca pedagògica ordinària amb el manteniment dels equips informàtics.

Enllaç a la notícia aquí


La República - Els coordinadors digitals dels centres educatius denuncien la manca de compensació econòmica ni horària

12.12.2022 ACN Barcelona – Els coordinadors digitals dels centres educatius han denunciat en un manifest que han difós als mitjans la manca de compensació econòmica ni horària per la tasca que duen a terme. El Grup de Coordinadors Digitals en Lluita afirmen en una nota de premsa que el col·lectiu està format per...

Enllaç a la notícia aquí

Govern.cat - Educació activa un paquet de mesures per impulsar la digitalització i les STEAM al servei de l'equitat del sistema educatiu

27.10.2022 “L’accés a la tecnologia ha de ser per a tothom. Ha d’arribar a tots els infants del país visquin on visquin, siguin quins siguin els seus condicionants socials i familiars. Perquè tenir o no tenir domini de les STEAM i de l’àmbit digital està esdevenint cada cop més un factor determinant de desigualtats, tant entre països com entre individus”

Enllaç a la notícia aquí

El Periódico - El Govern destinará 200 millones de Europa a la digitalización de las aulas

27.10.2022 El Departament d’Educació ha presentado este jueves los avances del despliegue del Plan Digital y STEAM (por las siglas en inglés de ciencias, tecnología, artes y matemáticas), en el que invertirá casi 200 millones procedentes de los fondos europeos Next Generation; un dinero que se destinará, por un lado, a dotar a los centros del "material específico necesario" y, por el otro, a "capacitar digitalmente al personal docente", según ha explicado el ‘conseller’ Josep Gonzàlez-Cambray, quien ha señalado que se trata del "proceso de aportación de equipamientos más grande de la historia del Departament". 

Enllaç a la notícia aquí